Fotbollsrepubliken

Upplev fotboll och kultur med en fotbollsresa 0

Ska man vara riktigt ärlig kanske Allsvenskan i fotboll inte är särskilt glamorös. Trots importer av tekniska spelare från både Sydamerika och Afrika, kan spelet stundtals vara mediokert och rent av tråkigt att se på. Lyckligtvis finns det fler fotbollsligor i världen.

Toppfotboll i Europa
Idag finns det fem fotbollsligor i Europa som höjer sig över mängden. Det handlar om engelska Premier League, spanska La Liga, tyska Bundesliga, italienska Serie A och franska Ligue 1. I varje liga spelas upp emot tio matcher varje vecka, så utbudet av matcher är minst sagt enormt. Vilken liga du ska välja beror dels på vilken typ av fotboll du uppskattar mest, och dels på vilket land och vilken stad du är mest intresserad av att besöka.

När du åker på en fotbollsresa till en stad i Europa kan du välja att sätta ihop hela resan själv eller ta hjälp av en arrangör som specialiserar sig på fotbollsresor. Det sistnämnda alternativet är alltid mest praktiskt. För vissa klubbar är det också så att du som inte är medlem i klubben inte kan köpa biljetter. Researrangörerna har emellertid alltid ett antal biljetter att erbjuda.

Internationella turneringar
De stora internationella turneringarna i fotboll är VM och EM. Att åka på en fotbollsresa till någon av dessa begivenheter är en upplevelse för livet, särskilt om Sverige deltar. VM 2014 spelas i Brasilien. EM 2016 spelas i Frankrike.

Sevärdheter och kultur
Själva matchen pågår ju bara under 90 minuter. När du ändå är i ett främmande land ska du absolut passa på att spendera den övriga tiden med att uppleva allt annat som landet och staden kan erbjuda. Om du besöker Italien på en fotbollsresa ska du till exempel inte missa att prova på det utmärkta italienska köket. Reser du till England kanske inte kokkonsten är i fokus, men väl den avslappnade pubkulturen. Oavsett vart du reser i Europa och världen kan du även finna sevärdheter av många slag väl värda ett besök.

Kommentarer är stängda.